Home

Seara, frânt, după câte o zi care-mi bagă creierul în overdrive, ascult uneori personaje din afara sferei mele informaționale sau de preocupări, în timp ce evadez jucându-mă pe calculator. O îndeletnicire care, în mod paradoxal, mă liniștește, pansament în calea unei lumi în cădere liberă.

Astăzi am urmărit-o pe Diana Șoșoacă în timpul unui live pe Facebook de cca. 50 de minute, în pelerinaj la Iași, la Cuvioasa. Ultimul sfert de oră i-a aparținut onorabilului Luis Lazarus. Personajul, ras pe la tâmple, într-un cojoc cu aură revoluționară, e un client mai vechi al tranziției mioritice, de la jocuri de glezne prin mișcarea studențească până la apariții suculente în studiourile lui Dan Diaconescu.

O să las mai departe cuvântările doamnei avocat și politician să vorbească de la sine. Ce ne așteaptă la următoarea tură de alegeri, hotărâți și singuri. Reamintesc: actualul Parlament a fost votat cu 70% neprezentare la vot. Sunt mai mult ca sigur că printre acești absenți se numără și cei care, la modul real, o adoră pe Diana Șoșoacă în timp ce transmite, pe telefon, din mijlocul lor. Oamenii, părăsiți, înșelați, abandonați de către stat și de către politicieni, își găsesc refugiul la Cuvioasa din raclă, imaterială, salvatoare, dar mai ales la Cuvioasa, cât se poate de reală, vocală, amplă, volubilă și actuală, de pe smartphone.

Amândouă, la fel de mesianice.

‘’Domnul Arafat, vă invit să veniți la Cuvioasa Paraschiva, să vă ierte Dumnezeu pentru crimele pe care le-ați făcut. (…) Și pentru domnul Cîțu, un sac. (…) Vă pup, Doamne-ajută! Pentru Arafat avem eșafod. Vă pup. (…)

– Arafat, ia și înghite, cu gogâți!

(…) Mincinoșilor. Îi omorâți cu zile!

(…) Bravo, bravo românilor care au venit. Sunt autocare peste autocare. Sfânta ține cu noi. (…) Credința ne va scăpa. Da! Îl punem pe eșafod. La spânzurătoare. Vă aștept la București să ne dați o mână de ajutor. Mască? De ce? În fața lui Dumnezeu te ascunzi?

(…) Ia uite aici, arhiplin. Bravo lor. Oameni extraordinari. Până domnul Arafat nu face infarct, nu ne lăsăm. (…) La luptă, toată lumea, nu vă lăsați! (…) Pe ei, pe mama lor!

(…) Covid este o gripă, dar nu au medicamente în spital și îi omoară, pentru că morții aduc bani.

(…) Ia să vedeți aicia, puhoi de lume, 8 kilometri de coadă. (…) Se va închide live-ul. Doamne-ajută! Distribuiți și veniți la Iași, toată lumea! ‘’ (Diana Iovanovici Șoșoacă)

Advertisement

2 thoughts on “Politică #3: La Cuvioasa

  1. În biblie scrie că, ne putem ruga in odaita noastră. Credința o purtam in suflet. Fiecare face exact ce simte. Suntem o societate libera! Este foarte bine cant te aduni si te rogi. Rugăciunea in grup iti da o anumita stare de Înălțare Spirituală! Acum, în aceste momente fiecare a făcut exact ceea ce a simțit. Ar fi un miracol sa vedem cum universul, împreună cu toți Sfinții si cu Cuvioasa Parascheva ne ajută să fim mai buni, mai responsabili si mai sănătoși. Fiecare dintre noi ar trebui să petreacă timp in rugăciune. Am multe cunostinte care nu cred în vaccin. Noi suntem cu totii vaccinati. Dumnezeu sa ne ocrotească pe toti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s