Home

stop

Societatea românească a acceptat, fără luptă, legiferarea traseismului politic pentru aleşii locali. Au fost câteva luări de poziţie în presă şi proteste în mai multe oraşe, după cum urmează (în ordinea numărului de protestatari): Bucureşti (două sute), Cluj (cincizeci), Paris, Timişoara (nouă), Bârlad (opt), Sibiu.

Traseismul politic: o practică de viciere a votului democratic, cu care majoritatea românilor nu este de acord. Din nefericire, mult prea puţini au considerat că este oportun să îşi asume şi prin prezenţa fizică dezaprobarea acestor viermuieli politicianiste dintr-o tabără în cealaltă şi “viţăvercea”.

Se îndeplinesc astfel premisele pentru consolidarea poziţiei P.S.D. într-o asemenea manieră încât, odată cu eventuala câştigare a alegerilor prezidenţiale, să se trasforme în Partidul-stat, a cărui tristă amintire se pare că s-a şters din memoria naţiunii române.

Dacă, odată cu acest non-combat al societăţii civile vis-à-vis de efectele antidemocratice ale acestei Ordonanţe de Urgenţă, România începe a se scufunda iarăşi în întuneric, ei bine, dacă acest lucru este pe cale a se întâmpla, Timişoara, prin cele nouă persoane care au sancţionat public acest derapaj antidemocratic al actualei Puteri, se încăpăţânează a rămâne pe harta oraşelor în care civismul încă mai este viu şi luminează. În restul ţării (în afară de oraşele amintite + diaspora)… tăcere. Linişte şi neant.

Am avut cu noi un singur mesaj: STOP Traseismului Politic. Asemenea unui semn de circulaţie, acest indicator poate fi ignorat, fiecare conducător al unei maşini/ţări este liber să îl ia în serios sau nu. Dar să nu cuteze nimeni a spune, în cazul producerii unui accident cu consecinţe foarte grave, că acel indicator nu a fost acolo. Că nu au existat nişte ciudaţi hipsteri eco-anarhişti-terorişti, care să nu îl fi ridicat în mijlocul intersecţiei destinelor democratice ale României.

De aceea, ori de câte ori se vor mai petrece asemenea atacuri grosolane la adresa democraţiei, în Timişoara vor exista persoane care vor ridica indicatorul de STOP în Piaţa Publică. Istoria revoluţionară a oraşului ne obligă la un minim de responsabilitate cetăţenească, evident chiar şi cu riscul ridicolului, într-o mare de întuneric.

stop traseismului politic

 

poza comuna

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s