Home

Ideea e simplă: Secretarul General al O.N.U. (ăla responsabil cu pacea în lume), a convocat de urgenţă toţi şmecherii mondiali (prezidenţi, bancheri, afacerişti, dictatori, etc., etc.) la New York, pe 23 septembrie 2014, la o întâlnire tovărăşească cu un singur mesaj: dacă nu ne oprim din poluare, ne ia gaia pe toţi. Gaia însemnând fantoma Planetei Pământ.

În esenţă, pentru omenire este mult mai rentabil pe termen lung să implementeze tehnologii nepoluante, decât să continue arderea combustibililor fosili. Dar explică asta corporaţiilor avide după fracturare hidraulică, spre exemplu… sau mafiei lemnului, care ia gâtul cu drujba oricărui pui de activist în stare să se lege cu lanţuri de fagii care ar trebui incluşi în Patrimoniul Unesco prin Caraş-Severin.

Aşa că ne-am adunat o mână de cheptăn planeţi şi în Timişoara pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea emisiilor de CO2 în atmosferă, cauzate de fenomene precum arderea combustibililor fosili sau defrişări necontrolate ale pădurilor.

Am avut mesaje-brăţări:

mesaje

…bannere…

bannere

… am împărţit pliante….

lorena

samson

… şi am atras atenţia cu privire la viitorul acestei lumi:

viitorul 1

La final, am mărşăluit prin Centru, ca să aibă ăia de la terase de cine să facă mişto:

cover

… şi ne-am pozat, pentru a sensibiliza timişorenii cu privire la seriozitatea acestui fenomen:

poza de grup

Am fost ridicoli, o mână de ecoterorişti filmaţi de jandarmi pentru serialele documentare din arhivele “băieţilor” de la Servicii? Nu ştiu… întrebaţi ecoanarhiştii din New York. Ăia au fost vreo 400.000. În stradă.

P.S. Merci Florinakkis pentru un banner impecabil, merci Lorena pentru seriozitate şi dinamism, merci camarazilor de la Pro Mediu Timiş. Uniţi salvăm!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s