Home

ecou

Din cauza schimbărilor climatice, în ritmul actual de poluare, până în anul 2050 nu vom mai avea 80% din speciile de animale și plante cunoscute. Vă rog să vă imaginați, în locul unei păduri cu vegetație luxuriantă, o câmpie stearpă, plină de gândaci și șobolani. Pentru că acestea sunt singurele specii pe care urmașii noștri le vor mai întâlni peste câteva decenii.

De-a lungul celor peste doi ani de activism civic orientat pe probleme de mediu, în Timișoara și în județul Timiș, am încercat printr-o serie de acțiuni (proteste, poze cu măști de gaze, corturi informative, happening-uri, adunări consultative populare, comunicate de presă etc.) să sensibilizăm publicul larg asupra celei mai mari provocări pe care omenirea o are de înfruntat în istoria sa: prevenirea colapsării ecosistemelor.

În acest context, un concurs de educație ecologică ni se pare un istrument oportun în vederea conștientizării metodelor pe care le avem la îndemână, într-un oraș precum Timișoara, pentru preîntâmpinarea acțiunilor care aduc prejudiciu mediului înconjurător.

Concursul “Provocări ecologice urbane – ECOU” se află la prima ediție și se va desfășura în perioada 22 – 30 Mai 2015. Echipele participante vor primi în data de 22 mai o listă cu 40 de sarcini pe care le pot duce, selectiv, la îndeplinire, obținând puncte. La final, primele 3 echipe vor obține premii interesante. Dovada îndeplinirii task-urilor se va face prin transmiterea de poze “înainte” și “după” efectuarea probelor. Acestea sunt specifice activismului civic și de mediu, vizând reducerea consumului, reciclarea, acțiunile de tip DIY (“do it yourself”) și altele. De asemenea, într-una din zile ne vom întâlni alături de toți participanții pentru o zi în aer liber, cu alergări, biciclit și alte activități ecologice relaxante.

Concursul este organizat de către Asociația ProMediu Timiș, al cărei purtător de cuvânt sunt. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta pe pagina de Facebook a Asociației sau vizitând site-ul nostru. (www.promediutimis.ro)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s