Home

protest pentru salvarea padurilor

Timișoara face parte din orașele românești care s-au înscris pe 09 mai 2015 pe lista protestelor pentru salvarea pădurilor. La noi s-a creat puțină confuzie din cauză că au fost inițiate pe Facebook două eventuri, cu locații diferite, iar la unul dintre ele chiar s-a modificat locația. Să le luăm pe rând, pentru deplina lămurire a timișorenilor care vor să iasă în stradă pentru păduri:

  • Evenimentul din Piața Operei, de la ora 16, este inițiat de Comunitatea Uniți Salvăm Timișoara. Nu este un protest autorizat, s-au purtat discuții cu Jandarmeria, activitățile de protest vor lua aici forma unor manifestări cultural-artistice în fața clădirii Politehnicii, pentru a evita tulburarea liniștii publice și amenzile.
  • Evenimentul din Piața Traian, cu începere tot de la ora 16, este inițiat de către Partidul Ecologist Român, filiala Timiș. Aici au apărut cele mai multe confuzii: ei au cerut inițial aprobare pentru Piața Operei, li s-a comunicat de către Primărie Parcul Dacia, ulterior nici acesta nu a mai fost aprobat pentru protest, ajungându-se în cele din urmă la Piața Traian. Acest protest va lua forma unui marș, cu plecarea din Piața Traian și cu destinația finală Prefectura. Acest marș de protest are toate autorizațiile necesare.

Am făcut aceste precizări în calitate de purtător de cuvânt al Asociației ProMediu Timiș. Asociația noastră este neutră vis-a-vis de participarea la unul dintre evenimente, în detrimentul celuilalt. Noi susținem în primul rând cauza salvării pădurilor. Reiterăm faptul că Asociația noastră se disociază de absolut orice colaborare cu orice partid politic. Politica Asociației ProMediu Timiș este lupta pentru drepturile cetățenilor la un mediu curat!

În acest context, invităm ca Asociație timișorenii să ia parte la oricare dintre cele două acțiuni, în funcție de disponibilitate, proximitate, afinități etc. etc., în contextul în care cei care au inițiat cele două event-uri de Facebook vor păstra legătura și vor comunica în permanență sâmbătă cu privire la ceea ce se întâmplă efectiv în ambele locații. În joc este atât salvarea pădurilor noastre, cât și ceea ce vom lăsa generațiilor viitoare din aurul nostru verde!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s