Home

Joi, 21 noiembrie 2019, ne întâlnim iarăși la XenoDom, în Planetariul Universității de Vest, cu începere de la ora 18:00. După ce, pe 14 noiembrie, am analizat două texte experimentale, despre extratereștrii-icoană și metafore onirice, acum vom scrie pornind de la o poză făcută în Clujul interbelic, recuperată din piața de vechituri.

De asemenea, vom începe discuțiile pe marginea filmului Andrei Rubliov. Biografia tarkovskiană a pictorului iconar rus reprezintă un îndreptar foarte bun în ceea ce privește înțelegerea metaforelor ca lumi poetice de sine stătătoare, spre deosebire de simboluri, care ascund în ele și o dimensiune epică-morală, orientată mai mult sau mai puțin narativ.

Întâlnirea din 28 noiembrie, la aceeași oră 18:00, va conține o lectură experimentală, în registru comic, despre cotidianul urban imediat, intitulată, sugestiv, Cutia de viteze. Povestirea conține peripețiile unui șofer grăbit, care se perindă pe la mai multe service-uri auto în vederea pregătirii mașinii pentru iarnă. Nimic SF de această dată, precum prima zăpadă, sosită, mai mereu, pe nepregătite.

Atelierul este gratuit, public și se adresează tuturor categoriilor profesionale sau de vârstă. Pentru detalii suplimentare îmi puteți scrie la: ciprian.baciu@e-uvt.ro

 

Advertisement

2 thoughts on “XenoDom #5

 1. Anul „sabatic” îți merge din plin 😉
  Ai copii buni?
  Filmul e … o nebunie totală, credeam că l-am uitat dar iacă, acum doar amintit, se pogoară, din nou, asupra mea cu aceiași forță ideatică.
  E o povară să fii altfel.
  Dar dacă nebunia e perfectă ceilalți se vor închina la ea.

  „Vieți importante II” se află într-un stadiu avansat de editare și, m-am gândit la tine. 🙂
  Vreau câteva cuvinte de bun simț, pentru pagina IV, cam cum a făcut Lamba pentru volumul I.

  Dacă-ți cer prea mult, spune-mi – no offense!

  Sunt povestirile publicate în Gazeta și-n Helion 2018-2019 din care și tu ai recenzat.

  Mulțumesc anticipat!
  Sunt pe mihailxmihai@gmail.com să discutăm.

  Strângeri de mână!
  Mihail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s