Home

Joi, 16 ianuarie, ne pregătim pentru o primă întâlnire în 2020 la atelierul de scriere creativă SF XenoDom, la Planetariul Universității de Vest, pe Bd. Vasile Pârvan, nr. 4, cu începere de la ora 18:15.

Pentru că bate un vânt aspru de sesiune ne vom limita la discuții libere, într-un cadru nonformal, despre alegerea naturală, firească, a temelor într-un text. Vom povesti puțin și despre convențiile Science Fiction (și premiile literare care se acordă, la pachet, în cadrul acestora). Ca fapt divers, George R. R. Martin, până să devină arhicunoscut cu Game of Thrones, era sărit constant la premiile Hugo (Oscarul literaturii SF, premiul Convenției Mondiale – Worldcon). După ani și ani de nepremiere, Martin, alături de alți tovarăși de suferință, a început să organizeze petrecerea celor fără premiul Hugo, eveniment care a devenit de tradiție în cadrul convenției, la care petrecere anuală George R. R. Martin participă în continuare, deși are, în prezent, trei premii Hugo la activ (niciunul pentru Game of Thrones – alt fapt divers).

Atelierul este gratuit, public și se adresează tututor categoriilor profesionale sau de vârstă. Pentru detalii suplimentare îmi puteți scrie la: ciprian.baciu@e-uvt.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s